De manueel therapeut helpt u soepel en pijnvrij bewegen

Binnen de fysiotherapie bieden wij de verbijzondering Manuele therapie. Het doel van manuele therapie is ervoor te zorgen dat u makkelijker kunt bewegen en daardoor beter kunt functioneren in het dagelijks leven. Om dit te bereiken gebruikt de manueel
therapeut vaak specifieke technieken zoals mobilisaties en manipulaties om de bewegelijkheid van uw gewrichten te verbeteren. Het manipuleren wordt in de volksmond ook wel “kraken” genoemd.

Manuele therapie

De manueel therapeut onderzoekt waar de kern van uw klacht zit. Dit is vaak al duidelijk na de eerste intake. Op basis van deze kennis stelt de manueel therapeut een behandelplan op.

De meeste patiënten merken snel verbetering na een behandeling. Bewegen gaat soepeler en de pijn neemt af. De manueel therapeut past specifieke technieken toe om uw gewrichten beter te laten bewegen. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. Hij beweegt de gewrichten dan wat sneller. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. 


Wilt u zich laten helpen door een van onze manueel therapeuten?

Maak dan een afspraak

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met een speciale techniek spieren aanprikt waardoor ze ontspannen raken. Dry Needling gebruikt een zelfde soort naaldje als acupunctuur, maar dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. 


Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress, overbelasting of verwondingen. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de oorzaak zijn van je klachten.


Triggerpoints kunnen zich uiten in:
  • Pijn en stijfheid lokaal in de spier en ook pijn ‘op afstand’; uitstralingspijn
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spieren
  • Pijn-ontwijkend gedrag; u gaat ‘anders’ bewegen
  • Hoofdpijn, aangezichtspijn en/ of kramp

De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje door de fysiotherapeut raken de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut vaak meerdere spieren. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je makkelijk bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. Wilt u zich laten helpen door een van onze fysiotherapeuten?

Maak dan een afspraak

Onze manueel therapeuten

Fred Deijkers

Is sinds de jaren 80 fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij is gespecialiseerd in nek, rug en schouderklachten. Fred is lid van Schoudernetwerk Kennemerland. Door zijn ruime werkervaring kunt u ook consultatief bij hem terecht voor onderzoek en advies. 

Fred werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Han Jaspers

Is werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij heeft veel ervaring met het helpen revalideren van (top)sporters met rug-, knie- of schouderklachten. Han is lid van Schoudernetwerk Kennemerland en actief als therapeut bij voetbalvereniging Haarlem-Kennemerland fc en korfbalvereniging H.K.C. Haarlem.

Han is maandag t/m donderdag aanwezig.

Blijf gezond, blijf bewegen met Fysiotherapie van Ham in Haarlem of Aerdenhout.

KvK-nummer 68537174

Privacyverklaring

Haarlem

Fysiotherapie van Ham

Prinsen Bolwerk 5
2011 MA Haarlem

Openingstijden 

maandag 07:00 – 21:00

dinsdag 07:00 – 18:00

woensdag 07:00 – 21:00

donderdag 07:00 – 21:00

vrijdag 07:00 – 16:00

zaterdag 08:30 – 12:00

Aerdenhout

Fysiotherapie van Ham

Bentveldsweg 116 B

2111 EE Aerdenhout

Openingstijden 
maandag 13:30 – 19:00
dinsdag 08:00 – 13:00
woensdag 10:30 – 16:00
donderdag 13:00 – 16:00 

vrijdag 12:00 – 16:30

zaterdag gesloten