Fysiotherapie van Ham: specialist in lichamelijk herstel

Algemene fysiotherapie

Pijnklachten bij vanzelfsprekende activiteiten; door een gebrek aan conditie, chronische aandoening of de nasleep van een operatie. Alsof uw lichaam u letterlijk en figuurlijk laat zitten, maar doe het tegenovergestelde: kom in beweging! Maak een afspraak bij de fysiotherapeut en werk onder begeleiding aan uw herstel en conditie. Al meer dan 40 jaar is onze praktijk vertegenwoordigd in Haarlem. Wij gaan samen met u aan de slag. Zo krijgt u het vertrouwen in uw lichaam terug en zult u zich beter en fitter voelen.

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Tijdens de zwangerschap worden de gewrichten rondom het bekken en onderrug soepeler door een veranderde hormoonhuishouding.
Bij een verkeerde belasting kunnen deze gewrichten instabiel worden. Soms ontstaat hierdoor een veranderde bekkenstand. Ook na de zwangerschap kunnen er bekkenklachten en/ of rugklachten ontstaan. Fysiotherapeut Rianne Kuit heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. De behandelmethode (Röst-therapie) is een wetenschappelijk bewezen en doeltreffende manier om deze klachten aan te pakken. Wilt u meer weten klik dan op onderstaande foto.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een (lymf) oedeem. Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen tot gevolg. Om het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethodes geschikt. De oedeemtherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren door gebruik te maken van bandages, oefentherapie en drainage. Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er resultaat wordt bereikt. Als er een stabiele situatie is behaald kan de oedeemtherapeut therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.

Annemarieke van Tol is onze oedeemtherapeut. Wilt u een afspraak met haar maken, klik dan op onderstaande link.

Afspraak maken

Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. De tape ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Het medical taping concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode. De achtergrondgedachte van medical taping is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat klachten geven.


Te behandelen klachten

  • Spierblessures en verbeteren spierfunctie
  • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Behandelen van klachten door overbelasting (muisarm, tennis-of golfarm)
  • Opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer

Hoe gaat het in zijn werk

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift.
Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, daardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal.


Eigenschappen van de tape

Wij maken gebruik van CureTape. Deze tape is zeer elastisch en wordt als een soort tweede huid. De tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kunt u daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Fysiotherapie aan huis

Bent u niet in staat om voor fysiotherapie naar onze praktijken te komen? Bijvoorbeeld doordat u onlangs bent geopereerd, door een orthopedisch kwetsuur of heeft u centraal neurologisch letsel zoals: CVA, MS, ALS of Parkinson. Dan komen onze fysiotherapeuten, Frederieke Mesters en Joris Warrens bij u aan huis.
Wij bieden deze zorg in de gemeenten Haarlem, Velsen en Bloemendaal. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze praktijk.

Revalidatieprogramma’s bij Fysiotherapie van Ham

Onze revalidatieprogramma’s duren, afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht, tussen de 6 en 12 weken. De behandeling is gericht op de opbouw van de dagelijkse belastbaarheid van uw spieren en gewrichten. 

Fysiotherapie van Ham biedt revalidatieprogramma’s voor: 

rug: Low Back Rehabilitation (LBR) 

CANS: Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder 

knie 

schouder 

enkel 

kunstheup en -knie 

sportblessures 


Wilt u meer weten over onze revalidatieprogramma’s?

Neem contact op

Frederieke Mesters

Frederieke heeft zich toegelegd op het behandelen van patiënten aan huis, die tijdelijk of in zijn geheel niet in staat zijn bij ons in de praktijk te komen. Zij helpt mensen met hun bewegelijkheid in en om hun huis en legt veel nadruk op valpreventie. Deze behandelingen aan huis worden vergoed door de zorgverzekeraar mits u een aanvullende verzekering heeft.

Frederieke werkt op maandag en donderdag.

AFSPRAAK MAKEN?

Joris Warrens

Joris is een ervaren bewegingsdeskundige. Met veel enthousiasme en oog voor de patiënt begeleidt hij u tijdens uw oefenprogramma. Daarnaast verzorgt hij behandelingen aan huis. September 2017 is Joris begonnen aan zijn opleiding kinderfysiotherapie.

Joris werkt op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend

AFSPRAAK MAKEN?

Rianne Kuit

Rianne heeft de opleiding Handtherapeut afgerond aan de AOHT in Utrecht. Zij is mede-oprichtster en lid van Hand- en polsnetwerk Kennemerland, een netwerk waarin fysiotherapeuten en ergotherapeuten door samen te werken streven naar een kwalitatief hoogstaande behandeling van mensen met hand- en polsklachten. Naast deze specialisatie helpt zij ook patiënten met bekkenklachten en doet zij aan medical taping.

Rianne werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Afspraak maken?

Annemarieke van Tol

Annemarieke is sinds 2010 bij ons werkzaam als fysiotherapeut en sinds december 2017 als oedeemtherapeut.  Annemarieke begeleidt patiënten tijdens het revalidatieproces; haar focus ligt op het verbeteren van de belastbaarheid. U zult haar vooral actief zien in onze oefenzaal waar zij oefenprogramma's in de praktijk brengt. 

Annemarieke is maandag t/m vrijdag aanwezig.

Afspraak maken?
Blijf gezond, blijf bewegen met Fysiotherapie van Ham in Haarlem of Aerdenhout.

KvK-nummer 68537174

Privacyverklaring

Haarlem

Fysiotherapie van Ham

Prinsen Bolwerk 5
2011 MA Haarlem

Openingstijden 

maandag 07:00 – 21:00

dinsdag 07:00 – 18:00

woensdag 07:00 – 21:00

donderdag 07:00 – 21:00

vrijdag 07:00 – 16:00

zaterdag 08:30 – 12:00

Aerdenhout

Fysiotherapie van Ham

Bentveldsweg 116 B

2111 EE Aerdenhout

Openingstijden 
maandag 13:30 – 19:00
dinsdag 08:00 – 13:00
woensdag 10:30 – 16:00
donderdag 13:00 – 16:00 

vrijdag 12:00 – 16:30

zaterdag gesloten